Забележителности

Пловдив е живописен град пропит с вековна история. От векове в Пловдив съжителстват арменци, гърци, евреи, турци, българи и роми, което може да се види и дори при кратък преглед на храмовете в града. Освен православните храмове тук се намират и католическа църква, арменска църква, протестантска църква, Джумая джамия, антична синагога и дервишки манастир останки, от който могат да се видят в приземието на ресторант Пълдин в Пловдив.

Гостите на Пловдив имат разнообразни възможности за развлечения и широк избор от хотели в Пловдив. Заведенията и клубовете в Пловдив ще Ви предложат незабравими мигове, ако сте любител на нощните емоции, а централните улици винаги кипят от живот.

Архитектурният резерват „Старият Пловдив” има уникална атмосфера, в която всеки може да се потопи. В него всяка сграда има собствена история, която мълчаливо ви примамва да я чуете. Не е случайно, че Димчо Дебелянов често е възпявал града с красивите си стихове. Уютните механи и ресторанти в Стария град ще ви потопят допълнително в типичната възрожденска обстановка и ще оставят вкуса на традиционните български ястия, които сте опитали в тях.

Хилядолетната история на Пловдив прави атракциите в града неизброими, от акведуктите снабдявали града с изворна вода до църквите и старите сгради в стария Пловдив. В етнографския и археологическия музеи ще можете да научите повече а града, жителите му и техния бит. Само на 30 километра от града се намира и вторият сред най-големите манастири – Бачковския манастир и Кръстова гора, където 1995 година също е построен манастир.

Препоръчваме Ви

хотели в България

Коментирай